Ompli el teu espaci cultural amb una exposició de consoles antigues i màquines d’arcade!

Rebombori porta els videojocs retro a la biblioteca, a la fira de comerç o cultura, al casal Jove, al Centre de informació juvenil, a l’escola d’estiu…

De tant en tant ens agrada fer la vista enrere i veure com eren els videojocs i les consoles del passat; com han evolucionat al llarg d’aquest anys i com encaixa això amb la tecnología actual. Rebombori Cultural proposa pujar al Delorean de Marty Mcfly i tornar enrere al temps de les recreatives, de les consoles de 8 i 16 bits i dels videojocs retro.

QUÈ ÉS EL RETROGAMING?

L’industria del videjoc és una que es retroaliment constantment. És una industria que mira cap al passat per establir el present, que qüestiona noves interaccions i prefereix la seguretat oferida per un entorn conegut i d’èxit assegurat. Únicament hi ha que fixar-se en el triomf de la novel·la Ready Player One, que sigué bestseller gràcies al fenòmen de boca-orella, i que, sota la direcció de Steven Spielberg, va esdevenir un blockbuster.

Perquè el videojoc reto es més que l’addició de les parts: es diversió crua i sense adulterants, una manera d’entendre el món que ens envolta molt més agraïda i dòcil. I, a la volta, és una barreja mordaç de clichés llençats mitjançant pixels com a punys i comandaments de plàstic gros i sorollós.

1º Xerrada sobre retrogaming

Els jocs clàsics tenien un aspecte visual i sonor únic. (Pixelart i so Chip) que no trobem en els jocs actuals, més orientats a oferir un aspecte cinematogràfic. Aquest aspecte de la producció del videojoc clàssic es molt interessant a nivell artístic perquè permet al creador expressar el que vol, mentre deixa també marge a la imaginació del jugador (el fotorealisme no dona espai a aquest efecte, de la mateixa manera que succeeix entre una pel·licula i un llibre: amb un llibre cadascú pot imaginar de diferent manera allò que percep).

Abans un joc et deia “Arribaràs a veure el final?” i ara la tendència es “Pasa’t-ho abans que t’ho conten!” Abans els jocs estaven orientats cap al desafiament, a haver de practicar per avançar, la qual cosa t’obligava a començar en una dificultat zero. Els jocs actuals estan concebuts com una forma d’entreteniment, una  forma de passar el temps mentre progresses al llarg d’una història. La concepció és tan diferent que ambues coses son difícilment comparables.

2º Un divertit taller amb els més menuts.

Els més menuts també poden participar en el nostre taller. Dibuixa, pinta i talla personatges de 8 i 16 bits, i engantxa’ls als al·lucinants escenaris dels videojocs de la nostra infància.

3º Mostra de retro-consoles

Portem al centre consoles diverses de segona a quinta generació.

4º Portem fins a tres màquines recreatives al teu espai cultural

Meravelloses recreacions de les màquines recreatives amb dissenys espectaculars en edició especial. Torna la moda de les màquines arcade.

Característiques:

Joysticks tipus bola i botons de aro enllumenat DE SERIE.

 • 1299 jocs dels anys 80 i 90
 • Dos jugadors.
 • Tamany: 150 x 55 x 50 cm
 • Pantalla de 17’’ de sèrie.
 • Materials de gran qualitat.
 • Vinil en colors vius i de calitat.

Format

Xicotet
Mitjà
Gran

Duració

Xarrada: 60 minuts
Taller: 45 – 60 minuts
Exposició: A partir d’1 dia

Edats

Recomanada: a partir de 10 anys
** Adaptable a totes les edats

Núm. Participants

Mínim: 15
Màxim: 50

Valors / Temàtica

Jocs de Arcade
Intergeneracional

Contingut

Exposició
Xarrada
Taller

Objectius

Posar en valor la història i origen del *arcade. Donar a conéixer a les noves generacions l’origen dels videojocs.

Inclou

Tres màquines Arcade
Tallerista
Orador especialista en Arcade

Necessitats Tècniques

Espai per al muntatge de les màquines (mínim *3×3 metres)
Punt de llum

Temps de Muntatge

90 minuts

Contacta amb nosaltres

T'ha interessat aquesta activitat? Contacta amb nosaltres i t'informarem de tots els detalls.

Contacta

¡Llena tu espacio cultural con una exposición de viejas consolas y máquinas arcade!

Rebombori lleva los videojuegos retro a la biblioteca, a la feria de comercio o cultura, al Casal Jove, al Centro de información juvenil, a la escuela de verano…

De vez en cuando nos gusta echar la vista atrás y ver cómo eran los videojuegos y las consolas del pasado, cómo han ido evolucionando a lo largo de los años y cómo encaja eso con la tecnología actual. Rebombori Cultural propone subirse al Delorean de Marty Mcfly y volver a los tiempos de las recreativas, de las consolas de 8 y 16 bits y de los videojuegos retro.

¿QUÉ ES EL RETROGAMING?

La industria del videojuego es una de retroalimentación constante. Una que mira hacia su pasado para replantear su presente, que cuestiona nuevas iteraciones y prefiere la seguridad que ofrece un entorno conocido y de éxito probado. Sólo hay que observar el tremendo triunfo de la novela Ready Player One, convertida en bestseller a golpe de

boca-oreja y, bajo el manto de Steven Spielberg, ha sido todo un blockbuster. Porque el videojuego retro es más que la suma de sus partes: es diversión cruda y sin cortar, una forma de entender el mundo que nos rodea mucho más desenfadada y dócil. Y, a su vez, es un pastiche mordaz de clichés escupidos mediante píxeles como puños y botoneras de plástico grueso y ruidoso.

1º Charla sobre Retrogaming

Los juegos clásicos tenían un aspecto visual y sonoro único (Pixel art y sonido Chip) que no se presenta en los juegos actuales, más orientados a ofrecer un aspecto cinematográfico. Este aspecto de producción de videjuego clásico es artísticamente interesante, porque permite al desarrollador expresar lo que quiere, mientras deja un margen a la imaginación del jugador (el fotorrealismo arruina este efecto, del mismo modo que ocurre entre una película y un libro: en el libro cada lector puede imaginar de forma distinta lo que percibe).

Antes un juego te decía “¿Serás capaz de ver el final algún día?” y ahora es más como “¡Pásatelo antes de que tus amigos te lo cuenten!” Antes los juegos estaban orientados al desafío, a practicar para avanzar, por lo que no era necesario empezar con dificultad cero. Los juegos actuales están concebidos más como un entretenimiento, algo con lo que matar el tiempo mientras avanzas a lo largo de una historia. La concepción es tan diferente que resulta complicado comparar una cosa con otra.

2º Divertido taller con los más pequeños

Los más peques también pueden participar en nuestro taller. Dibuja, pinta y recorta personajes de 8 y 16 bits, y pégalos en los escenarios alucinantes de los videojuegos de nuestra infancia.

3º Muestra de retro-consolas

Llevamos al centro diferentes consolas de segunda a quinta generación. Añadimos láminas de las videoconsolas de primera generación.

4º Lleva hasta tres máquinas recreativas a tu espacio cultural

Recreaciones de las fabulosas máquinas recreativas de pie con diseños espectaculares en una edición especial. Vuelve la moda de las máquinas arcade, contratando todas estas actividades.

Características:

 • Joysticks tipo bola y botones de aro iluminado DE SERIE.
 • 1299 juegos de los años 80 y 90
 • 2 jugadores
 • Tamaño: 150x55x50 cm
 • pantalla de 17” de serie
 • Gran calidad de materiales.
 • Vinilos con colores vivos y de calidad.

Formato

Pequeño
Mediano
Grande

Duración

Charla: 60 minutos
Taller: 45 – 60 minutos
Exposición: A partir de 1 día

Edades

Recomendada: a partir de 10 años
** Adaptable a todas las edades

Nº Participantes

Mínimo: 15
Máximo: 50

Valores / Temática

Juegos de Arcade
Intergeneracional

Contenido

Exposición
Charla
Taller

Objetivos

Poner en valor la historia y origen del arcade.
Dar a conocer a las nuevas generaciones el origen de los videojuegos.

Incluye

Tres máquinas Arcade
Tallerista
Orador especialista en Arcade

Necesidades Técnicas

Espacio para el montaje de las máquinas (mínimo 3×3 metros)
Punto de luz

Tiempo de Montaje

90 minutos

Contacta con nosotros

¿Te ha interesado esta actividad? Contacta con nosotros y te informaremos de todos los detalles.

Contacta